2011-12-06

students dan rokoks..

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

entri ni di tulis di kala perut aku dah penuh..hehe..means baru jerk lepas makan maggi curry..urmm yum yum..maggi merupakan makanan wajib bagi student macam aku..haha..eh...story aku bukan pasal ni sebenarnya..aku nak citew pasal STUDENTS dan ROKOK...

dan 

entri aku pagi yang indah ini bukan nak menyinggung mana-mana pihak ye..mintak ampun mintak maaf ye...hehe..ok students dan rokok sangat sinonim..rokok bukan saje di hisap oleh golongan yang dah bekerja yang mempunyai pendapatan tetap sendiri tapi students pun memilih untuk menghisap rokok..tak salah pun hisap rokok asalkan tak menyusahkan hidup orang lain..

agak-agak la kan dalam sehari paling banyak berapa batang rokok yang boleh di habiskan??satu kotak??hmmm.dan harga rokok untuk setiap jenis rokok agak-agak berape??setiap brand berbeza harga kan??then kenyang ke hisap rokok??maklumla just hisap asap then keluarkan then hisap lagi..hm..lain la hisap then simpan dalam badan tu..boleh gak kenyang kan..hmm..

haha..aku jujur la kan..aku zaman budak-budak ngek dulu pun hisap rokok jugak..maklum la budak-budak ni keinginan untuk mencuba tu tinggi sangat..lagi pun dulu semua kawan-kawan aku semua merokok..so aku pun join sekali..1st time hisap hm..entah la tak tau nak cakap ape..haha..no feeling meh..haha..

betui ka rokok boleh hilangkan stress???hm..curious sangat-sangat .zaman sekarang ni baik lelaki mahupun perempuan semuanya merokok..hm..dunia dunia..ape nak jadi la..ish ish..


walaupun amaran telah di letakkan di setiap kotak rokok namun masih tidak mampu untuk menyedarkan perokok bahawa rokok itu membahayakan kesihatan..memang la kalau nak mati dah ajal mati jugak..tapi bukan mati sebab rokok la kan..hmm betol ke??hm ape-ape hal aku sambung lain kali..ngantuk la..jangan mare ye..

No comments:

Post a Comment