2011-03-29

keJuJuRaN

aKU HanyA inGinkaN meREka meMBEnci ku atAU mENAMbahkan keBEncian mereKA kepaDA ku..aKU daH leTIH berusAHA dan MENebalkan mUKA...aku ADa marUAH dan akU adA harGA diri...AKU TAK mungkin akan mEmijak MAruah serta harga diri AKu denGAN tapak kaKI ku senDIRI inikan pula orang lAIn..maaflah AKu dah LEPaskan segala eGO yaNg akU adA..tapi aPA aku DApat????NOTHING DERR!!!!bla r Wei...aku dAH BOSAN!!!LETIH!!!MUAK!!!MUAL!!!KAlau KOWunk LEpas nIE nAk mEMBenci aKu pOwn..wHAt cAn i dO!!i just can lAUgh..hahahaha....I LIKE......

JUjUrNya AKu DaH leTiH la...MALAs DaH naK BErHaDApan...Malas naK PkIr DaH paSal SaPeW2 PoWn..TaPi jUjUrNya AkU mAsIh SaYanGkAn KoWUnK..cUme AKu leTih..MaaF..:)

TAnGAN NI PuN maLas DaH naK MenAiP ha...tEnGok maK CiK Sebelah niE MeNAiP LAZat LA pUlak...so akU POwN TaiP La..NiE LuahAN JeRk TaU..InsYAAllAH akU akAN iStIqoMAh BalIK dENgAN sEMua nIE..iNi HanYA dUgaAN dARi AllAH..aKU sElAKu HAMba-Nya SEharUSNya BerSaBar DeNGan DuGAanNya....Ya AllAH kUATkan HAMba Mu Ini DalAM mENdEpaNI sEgaLA yaNg Kau BeRiKAn KePAdA ku...sEMoGA AKu BeRsYukUr ATaS niKmaT yaNG Kau KuRnIAKaN..sEmOgA aKu bErSabAr DeNgan dUgaaN yAnG kau bERiKAN....seSUngGUHnya KAU tiTiPkaN MeReka YanG amAT baiK,sWEEt Dan BagUS..NAMun CaRAku yanG meNyEbabKAN mErEka JAUH daRiKU...sAlAM IkHlaSS:)
video
this is my feveret song by IU.ThE sToRy onLy i dIdN'T KnoW..lOVe THIs sOnG..nICe tO LiStEn...SwEeT..tYmE Na dEnGaR JeRk kOmPem NaK NaNgIs..TaPi BaSeD ON THe LiRik my tEArS woUlDnT FlOw..:)pEraSaAn SeDiH ...bUt lOvE tHiS SoNg...TA TAu naK CaKaP aPeW...:)

2011-03-15

1st shop

1st place dalam hati aku la..hehe...aku mula kenal 1s shop tyme kau masuk UTM la an...hehe..tyme tu kiteowunk semua berkumpul dalam masjid lama then kena buat pemilihan untuk pilih biro mane yang kiteowunk ske..aku tyme tu malas nak terlibat dalam konspirasi tu..haha..last2 aku pilih usahawan..haha..so start r aku punyew journey ngan 1st shop..haha...1st dyeowunk gtau sapew yang amik usahawan akan bekerja kat 1st shop aku girang gumbira la..hehe..dapat gaji lagi..haha..tyme tu aku ,haikal,faiz hamizi,faiz nizam,wani,syuhada,hanim yang jaga kedai tu..best gilew..havoc jerk memanjang...dari situ jugak la kenal kak sem...seorang yang baik dan sporting..haha..dye la yang ajo gune mesin casher semua tu..dalam kedai tu semua kiteowunk godek..haha..best...dari situ jugak la tempat aku kenal orang...senior semua aku kenal kat situ la..best..tempat yang merapatkan orang tau..hehe...tempat tu jugak r dak ddg tyme yu lepak stady..aku pown join same..satu kepala la katekan,,havoc so ta la bosan sangat....

bersambung...

2011-03-13

balll!!

orang lain kat lua tu semua nya sedang bersama-sama nonton bola..haha..aku lak yang tak minat bola nie pinjam lap top orang nak edit blog..ish2 kejam seiy..sorry ek CARL....hehe...hmm....apa yang best pasal bola nie ek?sampai ada yang sanggup tak tidur tengok bola???aku lau tak tidur pown antara sebabnye tak ley tidow ataupun malas tiduw atau pun ape2 jela...asalkan mata aku nie tak tidur..then esok nyew kepala aku jadi mereng.p/s aku nie tiduw kew ta tiduw kew dah memang mereng dah pown..hakikat yang perlu aku ketahui itu..haha..kedengaran suara mereka-mereka yang menonton ball kat lua tu tergelak,menjerit semua..jeles pown ada gak..tengok dyeowunk have fun together2..hehe..eratkan hubungan persaudaraan la katakan..aku jerk sorang2 dok lam bilik nie..kebosanan melayan perasaan..hati aku nie lak sedang sakit..hehe..bukan apa masalah masalah masalah..hehe..biasa lah masalah mematangkan  manusia..tapi aku nie dah matang kew blom agk2 r..hmm..lantak p r..ta kesah pown..matang jerk pown..haha...sok  nak kua..p mane aku tak tau..hopefully dapat release stress..hari ni lak..sebenornye adew rehlah aka berkelah r..kat a famosa tu..hehe..tapi aku tak pergi pown..malas n ta ada mood nak p...malas sangat....asew cam dah malas nak terlibat dengan semua nie..letih..hidup aku terabur sangat sem nie...semuanya kelam kabut..messy...tak sukew la..hehe...ala citew aku sal UTM ta sambung2 ag..hm nanti r kowunk ea..malas nak mengayat..haha

2011-03-12

...............................................................

tak tahu nak bermula dari mana..jujurnya walaupun dah 20 tahun hati dan perasaan aku ni bersama dengan ku..namun aku masih belum pernah mengerti apatah lagi memahami..entah,sukar untuk ak jelaskan..hari ini,aku rasa aku telah melukakan hati seseorang yang aku anggap abang!!!adush..walaupun aku telah mengucapkan kata-kata maaf padanya...namun aku tidak mengerti bagaimanakah perasaanya?mulutnya menyatakan tidak mengapa..namun hatinya??adakah aku mengerti hati dan perasaan nya???aku amat terkilan dengan diri sendiri..masalah yang bertubi-tubi menghampiriku menyebabkan aku tidak mampu membendung perasaan kecelaruan yang sedang bermain diruang fikiran ku ketika ini..entah..aku hanya butuh waktu..semoga aku bisa melakukan...MAAFKAN AKU...WALAUPUN KATA MAAF ITU MUDAH UNTUK DILUAHKAN MULUT SENANG MEMAAFKAN TAPI HATI YANG MERASAKAN ITU SUKAR UNTUK MENYATAKAN KEBENARAN.......

2011-03-11

PenGorBAnAn

begitu sukar untuk bercakap tentang pengorbanan bukan?bagi ku sendiri setiap baris ayat yang ingin ku susun itu harus lah tepat untuk menggambarkan makna pengorbanan itu..aku sendiri pown jujurnya masih samar tentang erti pengorbanan...pengorbana seorang ibu terhadap anaknya,pengorbanan seorang ayah terhadap anaknya...pengorbanan seorang abang dan kakak terhadap adik-adiknya..aduh entah...sukar untuk aku coretkan....jari jemari ku hanya mampu untuk menari-nari senada dengan fikiran ku ketika ini...entah..aku ketandusan idea ketika ini..kekeringan yang teramat sangat..tujuan aku menulis post nie pown sebab haha tetibe terfikir pasal pengorbanan..besar sungguh...semoga berbaloi la..hehe..

2011-03-10

TAk Mo SaMbUnG haRy nIE

hmmm..ta amo sambung citew semalam....asew nak citew sal entah..haha..barusan nonton video gimik yang dilakonkan oleh aku sendiri,khairrul,amin,farhan,faiz hamizi,faiz nizam,haikal,umar,arip dan pasha..haha..lwak r pulok an tengok video tu..haha..tapi best memory ever...kiteowunk siapakan vid tu dalam masa 2 jam jerk...kirenyew professional lah nie an..haha...hmm...k r..just nonton jerk lah vid tu k...so komen r eh best kew ta..hehe....nie kiteowunk buat untuk program MALAM MEMPERKENALKAN BARISAN JAWATAN KUASA KEDIAMAN SISWA SEMARAK YANG BARU...malam yang di panggil malam PAUTAN UKHWAH..hehe..nie adalah video gimik yang kami semua plan untuk malam tu..best gilew....memecah tradisi senior kami dulu..hehe...asyik ketuk gong jerk..bosan nengok nyew..haha

2011-03-09

keNanGAnku

al-kisah bermula pada 29.06.2010 tak silap aku..hehe..tarikh keramat di mana aku telah diterima masuk untuk meneruskan pengajian aku kat UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA,JALAN SEMARAK..universiti nie pertama kali aku dengar..haha...kursus yang ditawarkan kat aku lak PENGURUSAN HARTA TANAH.kursus apa pown aku tarak tau..haha..ikutkan hati nie ta mo sambung dah blajak..malas just nak dok umah tolong family n adik-adik jerk..tapi mak aku paksa jugak..so apa kan daya..kena jaga hai omak an..jadi kuatkan  lah jugak hati nie..

hari yang aku nak gerak ke kl tu,adush perasaan aku sedih sangat..nak tinggalkan umah,kucing,nak-nak tinggalkan family aku..aku tak pernah berenggang ngan family aku..huhu..nak2 ngan mak aku..SAYANG MAK...hehe..AYAH POWN SAYANG JUGAK..haha..pak cik aku pown join jugak anto aku..hehe..maklumlah aku nie 1st yang masuk u.haha.BANGGA!!..haha...gerak punyew gerak sampai lah kat KL..1st tyme tengok bandar kl..seram,spooky boogey man..hahahaha..tempat yang kiteowunk menginap dekat jerk ngan UTM nie..kat CHOW KIT jerk aka CK..haha..nama glamour...ngeh2...

esoknyew lak,pagi tu bermula kisah aku..datang daftar pukul 9 pagi..datang jerk penuh orang..pfffttt aku tunggu dalam dewan yang besar itu hampir 5 jam..naik bengkak jugak bontot aku nie..haha...mak aku,adik aku,pak cik ngan mak cik aku n cousin aku semua tunggu kat lua..last-last aku tak dapat settlekan jugak semua pembayaran hari tu..kena postpone esok..adush letih jerk aku tunggu..huhh..part yang paling sdih tyme berpisah ngan family..family anto kat bilik aku APL8 di hati..hehe..tempat 1st yang aku jumpe kawan-kawan roomate aku...asew nak nangis jerk tau berpisah ngan dieowunk..tapi apew kunk daye..sabo aje la..hehe..jadi kisah ku yang sebenar bermula disitu di APL 8..roomate aku sorang asal ganung aka IRSYAD,sorang johor aka HAIKAL dan sorang KL JERK aka SYUK SHENZO..hehe..tulah 1st fwen aku yang betol2 aku kenal..haha

tyme minggu orientasi letih gilew..bangun pagi2 then balik lewat malam..part yang paling est adalah tyme 1st JULAI  hehehe...ramai-ramai course mate aku nyanyikan lagu BIRTHDAY kat aku.walaupun kiteowunk tak kenal tyme tu..terharu biru gilew..hehe...

bersambung.....
walau aku senyum bukan bererti..aku selalu bahagia dalam hari...ada yang tak ada di hati ini....di jiwa ini hampa...ku bertemu sang hawa di simpang hiudpku..mungkin akan ada cerita cinta..namun ada saja cobaan hidup..seakan aku hina..tuhan berikanlah aku cinta..untuk temani ku dalam sepi..tangkap aku dalam terangmu..biarkan lah aku punya..tuhan berikan aku cinta..aku juga berhak bahagia...berikan restu dan halalmu..tuhan beri aku cinta...
"Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterimakasih atas karunia tersebut."
"Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. 
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati." 
"Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi
gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan didalam dirinya."
 bercinta lah selagi nyawa di kandung badan..bercintalah sekadarnya..cintai diri sendiri sebelum mencintai orang lain..jika kita tidak mampu untuk mencintai diri sendiri..bererti kita juga tidak mampu untuk mencintai orang lain..madah cinta ini lahir dari hati yang tulus suci..yang kuat melawan perasaan cinta yang terbit dari segumpal darah yang bernama hati..semoga hatiku tetap kuat untuk menyatakan tidak.dan kuatkan mengatakan ya kepada cinta Mu Ya Allah..:-)...
assalamualaikum dan selamat tengah hari semua.....hari nie feeling asew macam agak crowded ckit..haha..banyak benda yang perlu dilakukan dalam satu masa...ada orang ajak makan lah,buat assignment lah,buat biskut lah,wat poster lah itulah inilah..adush....letih aku nak layan semua tu....lau badan nie bole nak potong-potong ke belah-belah kew..dah lame aku tak potong..aku tak nak aku takot..HAHAHAHAHAHA..bla r..hmm...hari ini hari yang hmm ta wapew nak ok la..hati nie pown masi tak ok lagi..masih terluka...betol lah orang cakap an.HATI YANG TERLUKA IBARAT BESI BENGKOK,WALAU BOLEH DI LENTUR TAPI KESANNYA MASIH ADA..so macam tu lah aku yang aku rasa sekarang..huhu...tapi masih boleh berbaik sangka lagi la..hehe...try untuk menjadi yang terbaik..tak salah untuk mencuba kan....BELOM CUBA BELOM TAHU....hehe....skunk nie ngah cari cure untuk ubat hati ini..haha...ala ckit je pown...huhu...jumpe mak aku kompem ley terubat segala kesakitan tu..hehe...MOMMY I MISS YOU LOL...<3..hehe...nak balik tapi huhu..banyak sangat kerja n tugas yang perlu di lakukan...hmm..so ok lah kot.malas nak menaip letih...apa2 pown selamat lah semua nya k...

2011-03-08

huppy PUPPY

assalamualaikum dan salam sejahtera...bertemu kembali kita semua dalam blog saya..hahaha..nak cite ckit..tak banyak pown hehe..CECITE CECITE.....ok2 nak cite k..sabar..hmm...skunk nie ngah tolong mak cik ILA buat poster..dah lah mengome..buatnyew tak nak..tension aku..mak cik ILA pulak baru mandi..haha BAU dye pfftt masam gilew..hahaha..opppsss..terlebih sudah..:-)...then pening lak tolong mama LAILI buat bi..bi aku dah la berkarat dah sekarang..adush..malu seiy aku..tapi ADA AKU KESAH!!!!..haha....danial lak adush tension aku...asew nak lempang jerk..haha..sabo aje lah..hahahahahaha...skunk nie lak hm mama cecite pasal chinta..adush..bosang seiy..haha...hmm k r...malas nak taip banyak..haha..bising kat cni..ta adew idea r...

2011-03-07

kemalasan tahap gaban..:)

haha...hari nie tetibe jadi malas gilew..wani mintak tolong settelkan baju pown aku tak buat-buat ag..entah lah..syaitan mana entah yang sukew menghasut aku nie..hehe...lagipun mlas nk p naik pejabat..berat kaki nak melangkah ke pejabat..berat lagi telinga nie nak dengar bebelan hahahaha..ta pew the best way to prevent my self from being yelling with kak yati adalah dengan membuat memek mukew yang sangat kiut...means sangat menyampah..hahaha...i like..that me lol...hahahahahahahaah.......hmm pepehal pown esok kot p pejabat settlekan pasal baju tu..hehe....then amik duit deposit tewus..duit orang tu...cakap pasal duit an an...hehe....duit penajaan ROAD TO SAUDI ARABIA pown aku belum cari lagi..ikutkan hati malas nak join..tapi fikirkan sal kawan nohallah..tak kesah pown lau diri sendiri yang merana...hehe...merana kat dunia kat akhirat tu penting..hahahahahahahahah...betul ta??hehe..hmmm skunk nie ngah dengar kak d typing kat blog dye..haha..sama-sama menaip lah nie..luahkan perasaan tapi tak semua lah..tak sukew lol...private and confidential...my probs no sharing2..hahahah....hmm...tu jerk kot..malas nak menaip lagi.letih r...lagipown macam ta adew idea dah nie..beku sebab sejuk sangat,.tambah kat ua tu ujan lagi..hehe..kilat sabung menyabung..serammmmmm seiy..hehe..k r assalamualaikum.....
assalamualaikum dan selamat pagi..hehe....lepas habis kelas dalam kul 10.30 ta di aku tewus gerak ke psz nak uat assignement..dengan mata yang ngantuk gilew,perut lagi yang memulas+lapar gilewwwww aku kuatkan jugak coz nak siapkan asignment nie as soon as possible..single asignment lak tu...ikutkan hati malas nak antow..haha...tapi apew kan daya student an...haha...hari nie kelas pagi bosan gilew menyalin nota..panjangnyew berjela2...dah lah ngantuk tulisan pown lebih kurang jerk..haha..malas punyew pasal..t kena cover balik...haha..
tomorrow i adew test management..haha..bosan seiy nak bace..dah lah ta stady ag..haha..nota pown baru nk photostate nie...haha..macam-macam an..macam mane lah nak dapat dekan sem nie..haha..dapatlah sangat..aku nie bukan nyew pandai sangat pown..dapat masuk UTM nie dah kira beruntung dah..haha....hope i can make a perfect test esok..aja aja hwaiting..:)

2011-03-06

lepas mintak maaf asew terlepas dari bebanan lah...betol lah kata orang lau kita berdendam hidup kite nie tak tenteram pown..just rasew macam heavy jerk tiap-tiap hari..:)
assignment METHOD yang membosankan..adush malas nak buat...tapi yang bestnyew sebab dapat blaja lukis plan umah r..hehe..best gilew kot....ase teruja sangat2..perlukan ketelitian..puas aku godek software yang baru aku download kat psz petang tadi...haha...best2....tp ta dapat nak siapkan sebab masa singkat..malam t adew ROWCALL perdana...asew malas nak p pown ada..haha....tapi ape kan daya dah tugas an..jadi terpaksa pergi jugak.....pepehal hari ni memang best..dapat pengalaman baru buat PLAN RUMAH....t bole r aku tukar profession kerja....haha..k r chow chincau dulu ...Assalamualaikum
bangun pagi-pagi semata-mata nak uat assignment ngan group...adei bosan seiy..owang lain masing-masing still sleeping beast ag..aq lak da kena tinggalkan satu-satunya harta yang aku ada kat cni iaitu my katil la...hahaha....hmm wi ni aku,danial,laili dan rara..haha..nak siapkan assignment method yang dah berkurun di peram menjadi pekasam....yummy.......so,hopefully lo semua bagi kerjasama untuk siapkan asgment nie..haha....:) chow cincau yawl!!!